ПОСТ-ИЗЛОЖБА ФОТКИ – ЛИЧНИ ПОЛИТИКИ

ЛИЧНИ ПОЛИТИКИ 29. 06. 2012

Борис Шемов, ЛичнО2 / П, 2012, метални лименки, варијабилни димензии

Владимир Јанчевски, Ни слика, ни текст…(2004-2012) / In Memoriam: Радомир Константиновиќ (1928-2011), 2012, инсталација (износена маичка, дрвена закачалка и книги)

Владимир Јанчевски, Self-constructed identity: ARTHIST * misspelling intentional, 2012, текст отпечатен на маичка и субјект во движење (побарај наоколу)

Игор Тошевски, Уште еден проклет миг, 2012, уметнички дела, најдени објекти

Велимир Жерновски, Кутрото мало црвено К (исповед за една историја),
ready-made објект, плексиглас, светло, алуминиум, година непозната

ЛИЧНИ ПОЛИТИКИ

Инес Ефремова, In/Out, 2012, иџект принт

Снежана Алтипармак, Barbiecuing, 2012, комбинирана техника

Дијана Богдановска, Радиоактивни општествени играчки, трансмутација на личноста, 2012, висечки објекти (фабрички текстилен дебрендиран производ, индустриски метал,
кујнски прибор, медицински гипс) и ready made објекти (машина за шиење, производ за домаќинство)

Немања Цвијановиќ, Кронос јаде едно од своите деца, 2010, аудио снимка (loop)

Марчело Брајновиќ, Точно на пладне, Војна за Хармагедон, 2010, видео документација од акција

Симон Узуновски, Тркалајка, дело во процес, 2003-2012, салотејп и други материјали

Филип Јовановски, Аналогии на мачнината, 2012, дигитален принт и текст

ЛИЧНИ ПОЛИТИКИ

ОПА, М, 2012, видео, 31сек. (пинг-понг)

Ѓорѓе Јовановиќ, Обезглавените, 2012, акција, два инкџет принтови, 80x60cm

Никола Узуновски, Никогаш не мислев дека ќе треба да го правам ова, 2012, принт на хартија

Харалд Шенкер, Сега не е време за…, 2012, видео, 25сек. (loop)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: